Potgrond, turf, meststoffen, graszaad
en droogte-oplossingen in zakken

Zakgoed

Bij Hugo Meeussen & Zonen vind je heel wat materialen in bulk. Dat maakt dat je bij ons gemakkelijk grote hoeveelheden steeds op voorraad vindt. Anderzijds helpen we je ook als je kleinere hoeveelheden nodig hebt. Daarom bieden we ook heel wat materialen aan in aparte, losse zakken:

 • potgrond
 • turf
 • meststoffen
 • graszaad
 • droogte-oplossingen

Potgrond per zak van 40l

Wij verkopen zowel potgrond in bulk als in aparte zakken van 40l. Je kan deze potgrond gebruiken voor het verpotten van je kamerplanten, het vullen van je terrasbakken en bloembakken, planten van bloemen en struiken, kweken van perkplanten, vaste planten en groentes.

Potgrond verkrijgbaar in zakken van 40l

Potgrond voor bloembakken, kuipplanten, fuchsia’s en geraniums (40l)

We verkopen ook potgrond speciaal bedoeld voor bloembakken en heel geschikt voor terrasplaten, kuipplanten en hanging baskets. Deze potgrond is heel geschikt voor bijvoorbeeld fuchsia’s, geraniums en andere kuipplanten. Deze potgrond is zowel in bulk als in zakken van 40l beschikbaar.

Potgrond voor bloembakken en kuipplanten verkrijgbaar in zakken van 40l

Turf per zak van 150l

Ook onze turf in zowel in bulk als in zakken van 150l beschikbaar. Deze turf is heel erg geschikt voor bodemverbetering en als isolerende afdeklaag. Hij heeft een lage PH, een hoog gehalte aan organische stof, een sterk waterabsorberend vermogen en is uiteraard vrij van alle ziektekiemen. Witveen vind je bij ons in handige zakken van 150l. Tuinturf verkopen we enkel in bulk.

Turf verkrijgbaar in zakken van 150l

Meststoffen in zakken

Meststof Compo Floranid Twin Permanent – per zak van 25kg

Floranid®Twin Permanent is een universele langetermijnmeststof en is heel geschikt voor grasmatten in verschillende toepassingen: sportgras, golfgras, siergras en vrijetijdsgras. De uitgebalanceerde voedingssamenstelling maakt deze meststof ook perfect voor sierplanten, bomen, struiken en de commerciële tuinbouw. Deze meststof is verkrijgbaar in zakken van 25kg en met één zak bemest je 625m2!

Meststof Compo Floranid Twin Permanent verkrijgbaar in zakken van 25kg

Meststof Compo Floranid Twin Turf – per zak van 25kg

Floranid®Twin Turf heeft een ideale voedingsstoffenverhouding voor hoogwaardige grasmatten. De goede stikstofbenutting, de nutriëntenverhouding die heel geschikt is voor grasmatten en de toevoeging van ijzer en sporenelementen maken deze meststof heel efficiënt. Dit is dé meststof voor hoogwaardige sportgrasvelden. Verkrijgbaar in zakken van 25kg waarmee je 830m2 bemest.

Meststof Compo Floranid Twin Turf verkrijgbaar in zakken van 25kg

Compo Blaukorn Classic – per zak van 25kg

Blauwe korrel is een complexe meststof met kaliumsulfaat (SOP) in korrelvorm. Deze meststof is ideaal voor gebruik in de tuinbouw en speciale gewassen, buiten en onder glas.

Dankzij de gelijkmatige korrelgrootte kan de meststof gemakkelijk met  een strooier of met de hand worden verdeeld. De voedingsstoffen zijn heel gelijkmatig verdeeld want elke korrel bevat alle voedingsstoffen en micronutriënten. Je kan deze meststof tijdens de hele groeiperiode gebruiken. Besproeien bevordert het onmiddellijke effect.

Deze meststof is verkrijgbaar in zakken van 25kg. Per 100m2 heb je 2,5 à 6kg nodig, afhankelijk van de teelt.

Meststof Compo Blaucorn Classic verkrijgbaar in zakken van 25kg

Fertigreen korrelkalk – per zak van 25kg

Fertigreen korrelkalk is een kwaliteitsvolle magnesiumhoudende gekorrelde kalkmeststof voor je moestuin, siertuin, gazon, weide en boomgaard. Deze korrelkalk heeft heel wat kwaliteiten:

 • Korrelkalk zorgt voor een betere bodemstructuur en een ideale zuurtegraad (pH) van de bodem.
 • Fertigreen korrelkalk bestaat uit calcium en magnesium. Calcium heeft een positieve invloed op de bodemstructuur. Magnesium is essentieel voor de bladgroenverrichting en zorgt ook voor een gezonde groene kleur van bladeren.
 • Verhoogt de zuurtegraad (pH van de grond) en zorgt zo voor een betere opname van voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor, kalium,… . Dat bevordert dan weer de groei van de plant.
 • De korrel van Fertigreen Korrelkalk is makkelijk te strooien en lost heel goed op. Een snelle werking is dan ook gegarandeerd.
 • Het najaar en het voorjaar zijn de beste periodes om te strooien.
 • Toegelaten in de biologische landbouw en tuinbouw.

Fertigreen korrelkalk is beschikbaar in zakken van 25kg. Je hebt 10 à 15 kg per 100 m² nodig.

Fertigreen korrelkalk verkrijgbaar in zakken van 25kg

Graszaad in zakken

Ook graszaad maakt deel uit van ons zakgoed! Maak je keuze uit onze twee varianten gras.

Graszaad Evergreens

Op zoek naar een gras dat wel wat kan hebben? Met een mooie diepe groenen kleur? Ideaal voor het gazon van je tuin? Evergreens groeit snel en is goed bestand tegen droogte, vorst en arme grond. Ideaal voor alle gebruik! Verkrijgbaar in verpakkingen van 10kg.

Graszaad Evergreens verkrijgbaar in zakken van 10kg

Graszaad Recovery Recrea

Dit is een ideaal doorzaaimengsel op basis van Engels raaigras. Dit graszaad is dus heel geschikt om dode, dorre en lege plekken in je gazon terug te bezaaien. Je gebruikt dit graszaad het best na het verticuteren. Ideaal voor terreinen waar intensief op gelopen wordt. Graszaad Recovery Recrea is specifiek bedoeld voor particuliere gazons. Te krijgen in zakken van 10kg.

Graszaad Recovery Recrea verkrijgbaar in zakken van 10kg

Oplossingen bij droogte

De laatste jaren krijgen tuinen, moestuinen, akkers en landbouwgrond het steeds harder te verduren omwille van periodes van droogte. Wij beschikken over enkele oplossingen om die droogte tegen te gaan.

Dry Solution Mix in emmer van 5kg

Deze mix slorpt water op en buffert dat water om het bij droogte terug af te geven aan de plant. Je strooit de korrels uit om ze daarna in te rijven of te rotoreggen. Bij aanplanting meng je een klein maatschepje in het plantgat. De korrels blijven werken tot

het wortelgestel voldoende ontwikkeld is. Je gebruikt 5 kg per 1000 m². Deze Dry Solution Mix is verpakt in emmers van 5 kg. Dit product niet gebruiken als het regent!

Meststof Compo Blaucorn Classic verkrijgbaar in zakken van 25kg

Bentoniet – Colclay D90 in zakken van 25kg

Colclay D90 is zeer plastische klei die de viscositeit van water zeer sterk verhoogt. Het neemt het water op, houdt het vast en geeft het geleidelijk af aan het gewas. Dit poeder strooi je uit om het vervolgens goed in te werken of in te frezen. Colclay D90 heeft een blijvende werking. Je gebruikt 10 à 20 kg per 100m² afhankelijk van de grondsoort. Dit product in poedervorm is verpakt in zakken van 25kg. Dit product niet gebruiken als het regent!

Betoniet – Colclay D90 verkrijgbaar in zakken van 25kg

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je zakken potgrond, graszaad, meststoffen of droogte-oplossingen!
Bel 03 484 48 14 of mail ons!