Bodemverbeteraar kopen?
Kies je kwalitatieve grondverbeteraar
bij Hugo Meeussen & Zonen

Kwalitatieve bodemverbeteraar gezocht?

 • Een kwalitatieve bodemverbeteraar kopen?
 • Een straffe grondverbeteraar voor je gazon?
 • Of een performante bodemverbeteraar voor je moestuin?

Bij Hugo Meeussen vind je een ruim aanbod aan grondverbetering. We helpen je graag met advies als je twijfelt over welke grondverbeteraar het best is voor jouw bodem.

Waarom een grondverbeteraar?

Een grondverbeteraar verbetert – heel logisch uiteraard – sterk de samenstelling van je grond of bodem. Wil je dat je gras mooi groen is en je groentes in je moestuin weelderig groeien, dan is het belangrijk dat je grond voldoende organische stoffen bevat. Die kan je aan je grond toevoegen door een grondverbeteraar te gebruiken.

Voordelen van bodemverbeteraar

Dit zijn de voordelen van een bodemverbeteraar voor je gazon en moestuin:

 • De organische stoffen in een bodemverbeteraar hebben een positieve invloed op de structuur van je grond.
 • Hoe meer organische stoffen een grond bevat, hoe beter de grond het vocht vasthoudt. Organische stoffen absorberen mineralen (bv. kalium, calcium, magnesium) en geven ze langzaam vrij. Ze spoelen zo minder snel weg (dat is wel het geval bij bemesting). Ook voor het milieu is dit positief.
 • Organische stoffen hebben een positieve invloed op het bodemleven. Een florerend bodemleven verbetert onder meer de opneembaarheid van voedingsstoffen voor de plant.
 • Een hoger organisch stofgehalte van de bodem verbetert de bewerkbaarheid van de grond.

GFT-compost en groencompost met VLACO keuringsattest

Compost ontstaat uit plantenresten. Onze groencompost is afkomstig van bladeren, takken en maaisel. Groencompost is ideaal voor wie zuiver biologisch wil tuinieren. Onze GFT-compost bevat dezelfde componenten en daarnaast ook nog keukenresten van groenten en vruchten.

Onze GFT-compost en groencompost dragen een VLACO keuringsattest. Dat betekent dat ze aan hoge kwaliteitseisen voldoen die door deze Vlaamse certificeringinstelling worden opgelegd.

Champignonmest of champost

Champignoncompost is een restproduct van de champignonteelt. Champignonmest heeft als oorspronkelijke grondstoffen paardenmest, kuikenmest, stro, gips en veen. Champignonmest is dé perfecte bodemverbeteraar voor:

 • groenteteelt in volle grond
 • sierteelt
 • akkerbouw
 • fruitteelt
 • boomteelt

Je kan de voedingswaarde en de zuurtegraad van champost vergelijken met die van  stalmest. Maar champignonmest is veel fijner van structuur en daardoor makkelijker te bewerken. In de sierteelt en groenteteelt wordt champost veelvuldig gebruikt.

Mixcompost: het beste van compost en champost

Mixcompost is een organische bodemverbeteraar die bestaat uit champost en compost. Deze gemixte compost brengt het beste van beide bodemverbeteraars samen. Mixcompost verhoogt het humusgehalte en voedt de bodem.

Per 100m² heb je 3 à 4m³ mixcompost nodig.

Veencompost

Ook veencompost is een organische bodemverbeteraar die bestaat uit groencompost, tuinturf en champignonmest. De extra turf zorgt ervoor dat de bodem meer water absorbeert en een betere structuur krijgt. De bodem ondervindt meteen ook een boost aan organische stoffen. Die hebben ook een positieve invloed op de structuur van de grond. Zo vergroot het vochthoudend vermogen en het absorptievermogen van mineralen. Die worden dan langzaam vrijgegeven. Ook op het bodemleven heeft deze veencompost een positieve invloed. Als het bodemleven floreert, kunnen planten beter voedingsstoffen opnemen. Ook de bewerkbaarheid van de grond verbetert.

Per 100m² heb je 3 à 4m³ veencompost nodig.

Prijs groencompost, veencompost, GFT-compost, champignonmest en mixcompost

Wij hanteren altijd de scherpste prijzen voor onze groencompost, GFT-compost, champignonmest, veencompost en mixcompost. Wij beschikken over grote voorraden omdat wij in grote hoeveelheden aankopen. Dat maakt dat we ook onze prijzen heel scherp en concurrentieel kunnen houden. Informeer dus zeker naar de actuele prijs van onze grondverbeteraars!

Je grondverbeteraar zelf ophalen of laten leveren?

Wij leveren je grondverbeteraar aan huis of op je bedrijf vanaf 5m3. Zelf ophalen kan ook op onze depot, iedere weekdag tussen 7u en 18u en op zaterdag van 8u tot 12u!

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je grondverbeteraar.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!