Boomschors kopen voor je tuin?
Kies voor Hugo Meeussen & Zonen

Boomschors: de bodembedekker tegen onkruid in je tuin

Boomschors is een geweldig product tegen onkruid in je tuin. Als je een voldoende dikke laag legt en je gebruikt kwalitatieve houtschors, dan hoef je niet om de haverklap dat vervelend onkruid te wieden. Integendeel, je bent voor jaren gerust. Kies steeds voor dennenschors: dat is de meest efficiënte schors.

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je schors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!

Voordelen van boomschors

Bij Hugo Meeussen & Zonen verkopen we enkel kwalitatieve boomschors. En die houtschors heeft heel wat voordelen:

  • boomschors voorkomt dat er onkruid groeit
  • je grond droogt veel minder snel uit
  • de structuur van je grond wordt niet aangetast door het voortdurend betreden van je grond
  • minder gronderosie
  • geen verstoring van de bodemventilatie
  • meer biologische activiteit in de grond
  • je hoeft geen chemische onkruidbestrijding te gebruiken
  • boomschors heeft een natuurlijke kleur en is geen storend element tussen je beplanting
  • schors vergaat heel langzaam en zorgt er zo voor dat je verschillende jaren geen last hebt van onkruid
  • schors laat zich makkelijk tussen je bloemen en planten openspreiden

Verschillende soorten houtschors in ons assortiment

We beschikken over verschillende soorten boomschors in ons assortiment. Stuk voor stuk zijn deze soorten dennenschors heel kwalitatief en kan je ze aanschaffen voor een budgetvriendelijke prijs. Elke soort houtschors is ook telkens verkrijgbaar in een fijne variant (10/20 mm) en een grovere variant (20/40 mm).

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je boomschors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!

Boomschors van epicea

Deze boomschors komt van de dennensoort Picea Abies. Deze den groeit weelderig in de Ardennen en in het westen van Duitsland. Daar komt deze dennenschors dan ook vandaan. Deze Ardeense boomschors heeft een donkerbruine kleur en is de goedkoopste schors. De Epicea boomschors gaat 2 à 3 jaar mee. Deze schors is verkrijgbaar in 2 variëteiten: 10/20 mm en 20/40 mm. Onze prijs voor Ardeense boomschors is altijd heel concurrentieel. Informeer er zeker naar!

Boomschors van sylvester

Dit is Franse boomschors afkomstig van de Pinus sylvestris. Deze dennensoort – ook wel pin des landes genoemd – is iets harder dan de epicea en gaat bijgevolg ook iets langer mee (3 à 4 jaar). De prijs ligt ook iets hoger. Toch krijg je bij Hugo Meeussen & Zonen altijd de beste prijs voor sylvester boomschors. Deze schors is ook in 2 afmetingen te krijgen: 10/20 mm en 20/40 mm.

Boomschors van pin maritime

Pinus maritima is afkomstig van de Pinus pinaster (zeeden). Deze schors wordt ook wel decoratieschors genoemd. Deze bodembedekker heeft een roodbruine kleur en komt uit bossen in Spanje en Portugal. Dit is een heel harde dennenschors en gaat om die reden ook heel lang mee. Ook deze dennenschors kan je krijgen in twee variëteiten: 10/20 mm en 20/40 mm.

Zelf je boomschors ophalen: makkelijk en snel

Zelf je boomschors ophalen is makkelijk en snel! We zijn iedere dag open van 7u tot 18u en op zaterdag van 8u tot 12u. Op zondag en op feestdagen zijn we gesloten. Omdat wij altijd over grote voorraden beschikken, is er ook altijd voldoende schors aanwezig. Je kan bij ons boomschors aankopen vanaf 0,5 m3.

Boomschors laten leveren aan huis, bij je klant of op je bedrijf

Als je grote hoeveelheden boomschors nodig hebt, is het makkelijker om die te laten leveren aan huis, bij je klant of op je bedrijf. Wij leveren vanaf 5m3.

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je boomschors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!