Houtschors kopen? Sierschors van Hugo Meeussen & Zonen is decoratief en onkruidwerend!

Houtschors houdt je grond onkruidvrij

Houtschors is natuurlijke en milieuvriendelijke decoratie voor je tuin. Heb je genoeg van onkruid wieden? De schors houdt je grond onkruidvrij en geeft je tuin een warme, verzorgde uitstraling.

houtschors onkruidvrije tuin
houtschors kopen Hugo Meeussen

Houtschors kopen bij Hugo Meeussen

Voor de decoratie en verzorging van je tuinbodem is er maar één adres: Hugo Meeussen & Zonen. We hebben altijd een grote voorraad houtschors in ons magazijn. Zo straalt je tuin het hele jaar door. Wij adviseren je ook graag over mestgrond en sierkiezels.

We verkopen geen cacaodoppen

Cacaobonen zijn gemalen schelpen van de exotische cacaoboon. Ze zijn niet duurzaam, gevoelig aan schimmel en giftig voor honden. Ben je toch op zoek naar een kwalitatieve bodembedekker? Onze houtschors is een uitstekend alternatief!

Voordelen van houtschors

Houtschors is natuurlijk en mooi, maar wist je dat schors nog veel meer handige voordelen heeft?

  • Houtschors houdt je tuin onkruidvrij en weert slakken. Je hoeft dus geen schadelijke chemische sproeimiddelen en verdelgers te gebruiken.
  • Je beschermt de wortels van je planten in de winter en houdt de bodem langer vochtig in de zomer. Perfect voor je dorstige planten.
  • Sierschors gaat jarenlang mee en voedt je grond wanneer de schors composteert.
  • Schors is daarom een hernieuwbare, milieuvriendelijke decoratie.
voordelen houtschors

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je schors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!

soorten houtschors

Verschillende soorten houtschors voor je tuin

Bij Hugo Meeussen & Zonen vind je kwalitatieve en budgetvriendelijke houtschorsen. Zoals de donkere Epicea houtschors uit de Ardennen, de Franse rood-bruine Pinus Maritime en de lichtbruine Sylvester. Ben je niet zeker welke soort houtschors in je tuin past? We helpen je graag de knoop doorhakken!

Wat kost sierschors?

De kost van houtschors hangt sterk af van:

  • De oppervlakte.
  • De soort schors.
  • De dikte van de sierschors.

Vertel ons gerust hoe jij je tuin wil decoreren. We houden graag rekening met je specifieke wensen en je budget.

Schors kopen in bulk

Soms heb je een beetje schors nodig voor een bloemperk en soms wil je de hele tuin decoreren. Hoe meer houtschors je koopt, hoe voordeliger je prijs. Het is dus belangrijk dat je de juiste hoeveelheid houtschors kiest.

houtschors in bulk kopen

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je boomschors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!

exact volume houtschors berekenen

Hoe bereken je het exacte volume van je schors?

Meet zo nauwkeurig mogelijk de oppervlakte van het gebied dat je wil bedekken. Als je de lengte vermenigvuldigt met de breedte weet je hoeveel m² je nodig hebt. Een laag van 8 tot 10 cm is meestal dik genoeg.

Gebruik je een worteldoek? Dan kom je er al met een laag van 5 cm. Vermenigvuldig tenslotte de oppervlakte met de laagdikte en je weet hoeveel je nodig hebt.

Bijvoorbeeld: je tuin is 15 vierkante meter en je wil een laagdikte van 8 centimeter. Dan bereken je als volgt: 15 x 0,08 = 1,2 kubieke meter houtschors.  

Houtschors ophalen in ons magazijn

Kom je met de aanhangwagen of bestelwagen? Haal dan gerust je bestelling op in ons depot. Wij helpen je met inladen. We zijn iedere weekdag open van 7u tot 18u en zaterdag van 8u tot 12u.

Houtschors laten leveren thuis of op je werk

Wil je meteen beginnen tuinieren? Laat je houtschors leveren! We brengen je tuinschors graag tot bij je thuis, je bedrijf of je klant.

houtschors laten leveren thuis

Informeer naar de beste actuele prijzen voor je boomschors.
Bel 03 484 48 14 of mail ons!